Sambal Goreng nier

gekruiden varkensniertjes
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram varkensniertjes
  • 1 eetlepel(s) sambal oelek
  • 2 grote uien fijngesneden
  • 1 teen knoflook fijngehakt
  • 1 handvol prei fijngehakt
  • 1 stukje trassi
  • 1 eetlepel(s) ketjap
  • zout
  • nootmuskaat
  • peper

Instructies

  • Was de niertjes goed schoon en met wat zout gaarkoken.
  • De niertjes uit laten lekken en in schijfjes snijden.
  • Fruit in wat olie de trassi, ui en knoflook tot dat de ui bruin is.
  • Dan de sambal, prei, niertjes met de kruiden en ketjap toevoegen.
  • Op een klein vuur 1 kopje water erbij en ca. 10 min. laten door sudderen.
  • Serveer bij witte rijst met een groente- of kipgerecht.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Basisrecept / Bijgerecht / Saus / Varkensvlees / Vlees
Land van herkomst Indonesië