Sambal Goreng Oedang Kiong

gekruide garnalen
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 ui fijngesneden
  • 5 tenen knoflook fijngehakt
  • 200 gram garnalen gedroogde
  • 2 blaadje(s) djeroek poeroet
  • 2 fijngesneden lomboks
  • 1 theelepel trassi
  • 1 schijfje laos
  • ½ spriet sereh
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel suiker
  • 1 eetlepel asemwater
  • kopjes santen
  • olie

Instructies

  • Week of wel de garnalen.
  • De uien, knoflook en lomboks fijnmaken en met de diverse kruiden, behalve de djeroek poeroet, in olie fruiten.
  • Hierna worden djeroek poeroet en asemwater toegevoegd, waarna het gerecht even moet sudderen.
  • Nu worden de garnalen en santen toegevoegd en zolang omgeroerd, totdat de garnalen gaar zijn en de sambal een rode kleur heeft aangenomen.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Basisrecept / Bijgerecht / Saus / Vis / Zeevruchten
Land van herkomst Indonesië