Sambal Goreng van vis
gekruiden vis
Ingrediënten
- 500 gram kabeljauw gefileerd
- 3 eetlepel(s) uien gesneden
- 1 teen knoflook gesneden
- 1 theelepel sambal oelek
- 1 theelepel trassi
- ½ theelepel koenjit
- 1 theelepel laos
- 3 gepofte kemiries
- 1 stukje asem op walnootgrootte
- 1 spriet sereh
- 1 dl olie zout
Instructies
- Was de kabeljauw, wrijf ze in met zout en laat dit enige tijd intrekken.
- Droog de filets daarna af en snijd ze in 8 grove stukken.
- Maak de olie heet en bak de vis goudbruin en laat de stukken vis uitlekken.
- Wrijf uien, knoflook, sambal,trassi, laos, koenjit en kemirie tot een brij.
- Zeef de olie en gebruik 2 eetlepels om de kruidenbrij in te fruiten.
- Doe dan de vis hierin weer terug.
- Week de asem in dl water en maak hiermee het gerecht af.
- Vis om en om scheppen voor het serveren.
Magnetron:
- Voor de bereiding in de magnetron wordt de vis niet gezouten en niet gebakken.
- Verwarm 2 eetlepels olie in een magnetronschaal van tenminste 2 liter inhoud onafgedekt ca. 2 min. op 100%.
- Roer de fijngewreven massa erdoor en verwarm onafgedekt 2 à 3 min. op 100%.
- Schep de stukken vis erdoor en verwarm deze afgedekt 4 à 5 min. op 100%.
- Voeg het asemwater toe en verwarm de schotel nog afgedekt 1 à 2 min. op 100%.