Sambal Goreng van vis

gekruiden vis
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram kabeljauw gefileerd
  • 3 eetlepel(s) uien gesneden
  • 1 teen knoflook gesneden
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 1 theelepel trassi
  • ½ theelepel koenjit
  • 1 theelepel laos
  • 3 gepofte kemiries
  • 1 stukje asem op walnootgrootte
  • 1 spriet sereh
  • 1 dl olie zout

Instructies

  • Was de kabeljauw, wrijf ze in met zout en laat dit enige tijd intrekken.
  • Droog de filets daarna af en snijd ze in 8 grove stukken.
  • Maak de olie heet en bak de vis goudbruin en laat de stukken vis uitlekken.
  • Wrijf uien, knoflook, sambal,trassi, laos, koenjit en kemirie tot een brij.
  • Zeef de olie en gebruik 2 eetlepels om de kruidenbrij in te fruiten.
  • Doe dan de vis hierin weer terug.
  • Week de asem in dl water en maak hiermee het gerecht af.
  • Vis om en om scheppen voor het serveren.

Magnetron:

  • Voor de bereiding in de magnetron wordt de vis niet gezouten en niet gebakken.
  • Verwarm 2 eetlepels olie in een magnetronschaal van tenminste 2 liter inhoud onafgedekt ca. 2 min. op 100%.
  • Roer de fijngewreven massa erdoor en verwarm onafgedekt 2 à 3 min. op 100%.
  • Schep de stukken vis erdoor en verwarm deze afgedekt 4 à 5 min. op 100%.
  • Voeg het asemwater toe en verwarm de schotel nog afgedekt 1 à 2 min. op 100%.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Vis
Land van herkomst Indonesië