Sambal Goring Remploh

gekruiden kippenmaagjes
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram kippenmaagjes
  • 2 uien fijngesneden
  • 2 tenen knoflook fijngehakt
  • 1 stukje trassi
  • 2 blaadje(s) salam
  • 1 theelepel laos
  • 1 eetlepel sambal oelek
  • 2 tomaten in stukken
  • nootmuskaat
  • zout
  • peper

Instructies

  • Was de maagjes en kook ze zacht met zout, peper, laos, en blaadjes salam.
  • Giet ze af en uit laten lekken in een vergiet.
  • Bewaar de bouillon.
  • Fruit in wat olie de uien, knoflook, trassi, sambal en de tomaat.
  • Doe de maagjes erbij en maak af met wat nootmuskaat.
  • Laat alles ca. 10 min. op een klein vuur sudderen onder toevoeging van wat bouillon.
  • Indien ze droog gebakken worden, dus zonder bouillon, zijn ze ook lekker te eten, vooral bij de borrel.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Gevogelte / Kinderkoken
Land van herkomst Indonesië