Sambal Goring telor 3

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 6 hardgekookte eieren
  • 1 fijngesneden ui
  • 1 teen knoflook fijngehakt
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 4 ontvelde tomaten in stukjes
  • 1 theelepel laos
  • 3 blaadje(s) salam
  • 1 theelepel suiker
  • 1 kopje melk
  • citroensap
  • zout

Instructies

  • Fruit in wat olie de uien en knoflook heel licht en doe er de sambal, laos, tomaten, salam, citroensap, suiker en zout bij.
  • Alles goed doorroeren en even laten doorkoken.
  • Daarna de melk erbij en weer goed doorroeren om schiften te voorkomen.
  • Het moet een gladde saus worden.
  • De gepelde eieren erbij doen en 5 min. laten meekoken onder voortdurend omroeren.
  • De saus mag iets inkoken.
  • Voor het opdienen de eieren halveren en de saus er overheen gieten.
  • Bij gebrek aan citroensap kan men hiervoor 1 eetlepel azijn nemen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Als men dit gerecht extra lekker wil maken, kan men garnalen en petehbonen toevoegen.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Ei / Saus
Land van herkomst Indonesië