Sambal ketjap Terlaloeh Pedis

Sambal ketjap erg heet
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 zakje droge rawit
  • 1 stukje trassi
  • 1 eetlepel(s) bruine basterdsuiker
  • 2 tenen knoflook fijngehakt
  • azijn citroensap
  • ketjap

Instructies

  • Kook de rawit in water gaar.
  • De rawit is gaar als hij tussen de vingers is fijn te knijpen.
  • Uit laten lekken in een vergiet.
  • Wrijf dan de trassi, knoflook en rawit tezamen goed fijn (vleesmolen).
  • Doe het mengsel in een schaal of potje en maak het af met ketjap, suiker en azijn (citroensap).

Notities / Tips / Wijnadvies

Let goed op de smaak, de azijn mag niet overheersen.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Saus
Land van herkomst Indonesië