Sambal loeat
Uit timor
Ingrediënten
- 10 gesnipperde lomboks
- 3 eetlepel(s) ui gesnipperd
- 1 theelepel trassi
- 1 eetlepel(s) tomatenpuree
- ½ theelepel ketoembar
- 1 eetlepel(s) olie
- 1 theelepel witte suiker
- 1 eetlepel(s) bieslook gehakt
- 1 citroen sap er van
- zout
Instructies
- Wrijf lombok, uien, trassi, zout, ketoembar en suiker samen tot een brij en voeg daar de tomatenpuree bij.
- Bak dit op tot de uien geel worden en voeg dan het citroensap toe.
- Meng er voor het opdoen de bieslook door.
Magnetron:
- Verwarm 2 eetlepels olie in een glazen litermaat onafgedekt 2 min. op 100%.
- Voeg de gewreven lomboks, uien, kruiden en tomatenpuree toe en verwarm alles onafgedekt 4-5 min. op 100%.
- Roer het citroensap met het bieslook erdoor.