Sambal loeat

Uit timor
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 10 gesnipperde lomboks
  • 3 eetlepel(s) ui gesnipperd
  • 1 theelepel trassi
  • 1 eetlepel(s) tomatenpuree
  • ½ theelepel ketoembar
  • 1 eetlepel(s) olie
  • 1 theelepel witte suiker
  • 1 eetlepel(s) bieslook gehakt
  • 1 citroen sap er van
  • zout

Instructies

  • Wrijf lombok, uien, trassi, zout, ketoembar en suiker samen tot een brij en voeg daar de tomatenpuree bij.
  • Bak dit op tot de uien geel worden en voeg dan het citroensap toe.
  • Meng er voor het opdoen de bieslook door.

Magnetron:

  • Verwarm 2 eetlepels olie in een glazen litermaat onafgedekt 2 min. op 100%.
  • Voeg de gewreven lomboks, uien, kruiden en tomatenpuree toe en verwarm alles onafgedekt 4-5 min. op 100%.
  • Roer het citroensap met het bieslook erdoor.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Saus
Land van herkomst Indonesië