Sambal Malaka 1

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 10 rode lomboks
  • 5 tenen knoflook fijngehakt
  • 1 spriet sereh
  • 1 stukje trassi
  • 3 uien fijngestampt
  • 2 eetlepel(s) asemwater
  • 1 kopje santen
  • olie
  • zout

Instructies

  • De rode lomboks worden ontdaan van de pitjes.
  • Voor de stengel sereh kan men ook 1 theelepel serehpoeder gebruiken.
  • De uien, knoflook en lombok kunnen ook in een vleesmolen fijngehakt worden.
  • Fruit in wat olie de trassi (iets meer dan normaal), knoflook, ui en de lombok.
  • Voeg dan het asemwater toe en laat alles op een klein vuur sudderen.
  • Na ca. 10 min. de santen erbij en goed door laten koken tot het ingedikt is.
  • Afmaken met wat zout.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Saus
Land van herkomst Indonesië