Sambal Malaka 2

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 10 gesnipperde lomboks
  • 10 eetlepels ui gesnipperd
  • 6 tenen knoflook gesnipperd
  • 2 theelepel laos
  • 1 stukje asem walnootgrootte 1/8 blok santen
  • 4 eetlepels olie
  • 2 theelepel trassi
  • zout
  • 1 spriet sereh in vieren

Instructies

  • Wrijf uien, knoflook, laos, sereh, trassi en zout tot een brij.
  • Bak dit in olie tot de uien geel zijn.
  • Stamp intussen de lombok fijn.
  • Voeg lombok, asemwater gemaakt met 4 eetlepels water en de asem, aan de massa toe.
  • Roer het blokje santen er doorheen en kook de sambal tot de uien gaar zijn en de olie uit de santen boven drijft.

Magnetron:

  • Verwarm de olie in een glazen litermaat onafgedekt 2-3 min. op 100%.
  • Voeg de gewreven knoflook, uien, kruiden en het zout toe en verwarm alles onafgedekt 5-6 min. op 100%.
  • Roer de lombok, asemwater en santen erdoor en laat alles nog ca. 5-6 min. op 50% sudderen.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Saus
Land van herkomst Indonesië