Sambal Peteh

sambal met petebonen
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • ½ potje petehbonen
  • 1 eetlepel(s) sambal oelek
  • 1 ui fijngesneden
  • 4 tenen knoflook fijngehakt
  • 1 schijfje laos
  • 1 spriet sereh
  • 200 gram garnalen verse
  • 1 eetlepel(s) trassiwater
  • 1 eetlepel(s) asemwater
  • ½ blok santen
  • zout
  • olie

Instructies

  • Stamp en braad de kruiden, behalve de sereh.
  • Meng de sambal, trassi en asem door het mengsel.
  • Even laten doorkoken en dan de petehbonen, garnalen en santen toevoegen.
  • Dit mengsel laten doorkoken tot de olie boven komt drijven.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Saus
Land van herkomst Indonesië