Sambal taotjo 1

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 12 groene lomboks
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 4 eetlepel(s) taotjo
  • 200 gram garnalen gepelde
  • ½ blok santen
  • ½ theelepel djahé
  • ½ theelepel laos
  • ½ spriet sereh
  • suiker naar smaak

Instructies

  • Lomboks ontpitten en in de lengte snijden.
  • Garnalen in stukken snijden.
  • Uien en knoflook fruiten in wat olie en de garnalen erbij doen.
  • Na ca. 3 min. de lomboks en andere ingrediënten toevoegen.
  • Daarna de gesmolten santen (in een ½ kopje water) en de taotjo.
  • Alles nog ca. 5 min. laten sudderen.
  • Weinig of geen zout toevoegen daar de taotjo reeds zoutig is.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Saus
Land van herkomst Indonesië