Sambal Taotjo 2
Ingrediënten
- 100 gram lombok rawit
- 2 blaadjes salam
- 1 theelepel laos
- 2 uien gesnipperd
- 4 tenen knoflook gesnipperd
- 2 blaadjes salam
- 1 theelepel trassi
- 4 dessertlepels suiker
- 3 eetlepel(s) taotjo
Instructies
- Lomboks fijnsnijden en fruiten in veel olie met de salam, ui, knoflook, laos en trassi (alles moet drijven).
- Dan de suiker en taotjo toevoegen en enkele minuten mee fruiten.
- Overgebleven taotjo overdoen in een glazen potje en in de koelkast bewaren (is erg zout).
Magnetron:
- Verwarm de olie in een glazen litermaat onafgedekt 2 min. op 100%.
- Voeg alle ingrediënten toe en verwarm alles onafgedekt 2-3 min.
- op 100%. Alles goed doorroeren en opnieuw 1-2 min. op 100% sudderen.