Sambal Taotjo 2

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 100 gram lombok rawit
  • 2 blaadjes salam
  • 1 theelepel laos
  • 2 uien gesnipperd
  • 4 tenen knoflook gesnipperd
  • 2 blaadjes salam
  • 1 theelepel trassi
  • 4 dessertlepels suiker
  • 3 eetlepel(s) taotjo

Instructies

  • Lomboks fijnsnijden en fruiten in veel olie met de salam, ui, knoflook, laos en trassi (alles moet drijven).
  • Dan de suiker en taotjo toevoegen en enkele minuten mee fruiten.
  • Overgebleven taotjo overdoen in een glazen potje en in de koelkast bewaren (is erg zout).

Magnetron:

  • Verwarm de olie in een glazen litermaat onafgedekt 2 min. op 100%.
  • Voeg alle ingrediënten toe en verwarm alles onafgedekt 2-3 min.
  • op 100%. Alles goed doorroeren en opnieuw 1-2 min. op 100% sudderen.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Saus
Land van herkomst Indonesië