Sambal teri

Uit Tapanoeli
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 10 gesnipperde lomboks
  • 5 eetlepel(s) ui gesnipperd
  • 1 spriet sereh
  • 2 eetlepel(s) tomatenpuree
  • 50 gram ikan teri
  • 6 eetlepels
  • olie

Instructies

  • Wrijf lombok en uien fijn en voeg tomatenpuree toe.
  • Bak dit mengsel in 2 eetlepels olie.
  • Bak de teri in4 eetlepels olie tot hij geel is.
  • Meng de teri met de gebakken kruiden.
  • Geen zout toevoegen omdat de teri zelf erg zout is.

Magnetron:

  • Verwarm 2 eetlepels olie in een glazen litermaat onafgedekt 2 min. op 100%.
  • Voeg de gewreven lomboks, uien en tomatenpuree toe en verwarm alles onafgedekt 4 à 5 min. op 100%.
  • Verwarm vervolgens in een magnetronschaal 4 eetlepels olie onafgedekt 3 à 4 min. op 100%
  • Roer de teri erdoor en laat alles onafgedekt nog 1 à 2 min. op 100% doorwarmen.
  • Vermeng dit met de kruiden.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Saus
Land van herkomst Indonesië