Sambal teri
Uit Tapanoeli
Ingrediënten
- 10 gesnipperde lomboks
- 5 eetlepel(s) ui gesnipperd
- 1 spriet sereh
- 2 eetlepel(s) tomatenpuree
- 50 gram ikan teri
- 6 eetlepels
- olie
Instructies
- Wrijf lombok en uien fijn en voeg tomatenpuree toe.
- Bak dit mengsel in 2 eetlepels olie.
- Bak de teri in4 eetlepels olie tot hij geel is.
- Meng de teri met de gebakken kruiden.
- Geen zout toevoegen omdat de teri zelf erg zout is.
Magnetron:
- Verwarm 2 eetlepels olie in een glazen litermaat onafgedekt 2 min. op 100%.
- Voeg de gewreven lomboks, uien en tomatenpuree toe en verwarm alles onafgedekt 4 à 5 min. op 100%.
- Verwarm vervolgens in een magnetronschaal 4 eetlepels olie onafgedekt 3 à 4 min. op 100%
- Roer de teri erdoor en laat alles onafgedekt nog 1 à 2 min. op 100% doorwarmen.
- Vermeng dit met de kruiden.