Sambal Wouter
Ingrediënten
- 1 pot sambal oelek à 750 gram
- 5 grote uien fijngesneden
- 3 tenen knoflook fijngehakt
- 2 theelepel laos
- 2 blaadjes salam
- 2 eetlepels javaanse suiker
- 1 stuk trassi
- 1 kopje olie
- 2 stengels sereh
- ketjap manis
Instructies
- Giet de olie in een diepe braadpan.
- Fruit hierin de knoflook, trassi, uien en de laos.
- Voeg daarna de sereh, blaadjes salam, Javaanse suiker (bruine suiker is ook prima) en sambal toe.
- Laat alles goed warm worden.
- Giet er dan ketjap bij totdat de sambal een donkerbruine kleur krijgt.
- Goed blijven omroeren
- Op een laag vuur laten indikken.
- De olie is dan goed ingetrokken en de sambal wouter is klaar
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze sambal is in de koelkast lang houdbaar.