Sambal Wouter

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 pot sambal oelek à 750 gram
  • 5 grote uien fijngesneden
  • 3 tenen knoflook fijngehakt
  • 2 theelepel laos
  • 2 blaadjes salam
  • 2 eetlepels javaanse suiker
  • 1 stuk trassi
  • 1 kopje olie
  • 2 stengels sereh
  • ketjap manis

Instructies

  • Giet de olie in een diepe braadpan.
  • Fruit hierin de knoflook, trassi, uien en de laos.
  • Voeg daarna de sereh, blaadjes salam, Javaanse suiker (bruine suiker is ook prima) en sambal toe.
  • Laat alles goed warm worden.
  • Giet er dan ketjap bij totdat de sambal een donkerbruine kleur krijgt.
  • Goed blijven omroeren
  • Op een laag vuur laten indikken.
  • De olie is dan goed ingetrokken en de sambal wouter is klaar

Notities / Tips / Wijnadvies

Deze sambal is in de koelkast lang houdbaar.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Saus
Land van herkomst Indonesië