Sannie’s Pastataart uit de Slowcooker

Sannie’s Pastataart uit de slowcooker

Sannie’s Pastataart uit de Slowcooker

naar een recept van Sandra Kemna
Lekker met wat Italiaanse salade: Rucola, tomaatjes, mozzarella, basilicum, balsamico-azijn, ui in ringen. olijfolie, wat gedroogde oregano en peper en zout.
Porties: 4
Bereidingstijd: 4 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • zak grote pastapijpen pasta moet groot genoeg zijn om te vullen
  • 1000 gram bolognese saus zelfgemaakt of kant-en-klaar uit een pot
  • 200 gram geraspte pittige oude kaas
  • Beetje bakspray

Instructies

Voorbereiding:

  • Zet een klein rekje (of onderzetter) in de slowcooker en spuit de slowcooker in met wat bakspray.
  • Spuit ook de binnenkant van de springvorm licht in met bakspray.

Bodemlaag:

  • Doe een klein laagje bolognese saus onderin de springvorm en smeer dit over de bodem uit.

Vullen van de pastapijpen:

  • Vul de pastapijpen met de bolognese saus en zet ze rechtop in de springvorm.
  • Zorg ervoor dat de pastapijpen dicht tegen elkaar aan staan.
  • Druk goed aan zodat de pastapijpen stevig staan.

Kaaslaag:

  • Strooi een beetje geraspte kaas over de gevulde pastapijpen en druk dit goed aan.

Koken in de slowcooker:

  • Zet de springvorm op het rekje in de slowcooker.
  • Doe het deksel op de slowcooker en zet deze 3,5 uur op de stand ‘low’.
  • Na 3 uur, strooi de rest van de geraspte kaas over de pastataart en laat nog een half uur mee smelten met het deksel erop.

Serveren:

  • Haal de springvorm voorzichtig uit de slowcooker, maak de springvorm los en snijd de pastataart in punten.

Serveren met:

  • Italiaanse salade: rucola, tomaatjes, mozzarella, basilicum, balsamicoazijn, ui in ringen, olijfolie, gedroogde oregano, peper en zout.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een volle rode wijn zoals een Chianti of een Sangiovese past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 600 kcal | koolhydraten: 70 g | Protein: 25 g | Vet: 25 g | Zout: 3 g | Sugar: 10 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Hartige taart / Hoofdgerechten / Kaas / Pasta
Land van herkomst Italië
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch