Saos Katjang 4

pinda saus
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 eetlepels gesnipperde uien
  • 1 eetlepel azijn
  • 2 teentjes knoflook gesnipperd
  • 2 theelepel sambal trassi
  • 3 eetlepels asem
  • 1 theelepel gula Jawa
  • 1 theelepel laos
  • 1 theelepel ketoembar
  • ½ theelepel djinte

Instructies

  • Hier eerst een bumbo oeleken van ui, knoflook, sambal, suiker en zout.
  • Deze aanfruiten tot de uien geel zijn.
  • Hierna de pindakaas toevoegen en verder afmaken.
  • Deze saus dient als basis voor petjel gerechten.

Notities / Tips / Wijnadvies

Deze saus vorm meestal de basis voor Gado-Gado maar is eveneens heerlijk over gebakken tahoe (sojakaas).
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Saus
Land van herkomst Indonesië