Saos Katjang 4

      Reacties uitgeschakeld voor Saos Katjang 4

Saos Katjang 4

pinda saus
Categorie Saus
Keuken Indonesië
Auteur Lody van Rijssel

Wat gaat er in

  • 3 eetlepels gesnipperde uien
  • 1 eetlepel azijn
  • 2 teentjes knoflook gesnipperd
  • 2 theelepels sambal trassi
  • 3 eetlepels asem
  • 1 theelepel gula Jawa
  • 1 theelepel laos
  • 1 theelepel ketoembar
  • ½ theelepel djinte

Hoe maak ik het klaar

  • Hier eerst een bumbo oeleken van ui, knoflook, sambal, suiker en zout.
  • Deze aanfruiten tot de uien geel zijn.
  • Hierna de pindakaas toevoegen en verder afmaken.
  • Deze saus dient als basis voor petjel gerechten.

Tips / Opmerkingen

Deze saus vorm meestal de basis voor Gado-Gado maar is eveneens heerlijk over gebakken tahoe (sojakaas).