Sapperdeflappen van Allerhande

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 pakje bladerdeeg diepvries, 10 plakjes
  • 1 appel
  • 1 peer
  • 1 eetlepel citroensap
  • 3 eetlepels appel-perenstroop
  • 5 eetlepels rozijnen
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 2 eetlepels suiker

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 225 ºC of gasovenstand 5.
  • Leg het bakpapier op de bakplaat.
  • Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien (dat duurt ongeveer 10 minuten).
  • Schil de appel en de peer.
  • Snij ze in vieren en snij de klokhuizen eruit.
  • Snij de kwarten appel en peer in stukjes en doe ze in een kom.
  • ’n Beetje citroensap erover, dan blijft het fruit mooi.
  • Schep appel-perenstroop, rozijnen en kaneel erdoor.
  • De vulling voor de flappen is klaar!
  • Op elk plakje deeg schep je in het midden wat vulling.
  • Strijk op de rand van zo’n plakje een heel klein beetje water.
  • Vouw de plakjes tot een driehoek.
  • Druk met de tanden van een vork de randen goed dicht (dat worden mooie kartelrandjes).
  • Strooi suiker over de 10 flapjes en leg ze op de bakplaat.
  • Schuif de bakplaat in het midden van de oven.
  • In 20 minuten bak je de flapjes knapperig en bruin.
  • Haal ze uit de oven en laat ze op de bakplaat afkoelen.
  • Lauwwarm zijn ze lekker en helemaal afgekoeld zijn ze ook lekker.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lauwwarm zijn ze lekker en helemaal afgekoeld zijn ze ook lekker.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Fruit / Hapjes / Koude Hapjes / Warme hapjes