Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 pakje bladerdeeg diepvries, 10 plakjes
- 1 appel
- 1 peer
- 1 eetlepel citroensap
- 3 eetlepels appel-perenstroop
- 5 eetlepels rozijnen
- 1 theelepel kaneelpoeder
- 2 eetlepels suiker
Instructies
- Verwarm de oven voor op 225 ºC of gasovenstand 5.
- Leg het bakpapier op de bakplaat.
- Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien (dat duurt ongeveer 10 minuten).
- Schil de appel en de peer.
- Snij ze in vieren en snij de klokhuizen eruit.
- Snij de kwarten appel en peer in stukjes en doe ze in een kom.
- ’n Beetje citroensap erover, dan blijft het fruit mooi.
- Schep appel-perenstroop, rozijnen en kaneel erdoor.
- De vulling voor de flappen is klaar!
- Op elk plakje deeg schep je in het midden wat vulling.
- Strijk op de rand van zo’n plakje een heel klein beetje water.
- Vouw de plakjes tot een driehoek.
- Druk met de tanden van een vork de randen goed dicht (dat worden mooie kartelrandjes).
- Strooi suiker over de 10 flapjes en leg ze op de bakplaat.
- Schuif de bakplaat in het midden van de oven.
- In 20 minuten bak je de flapjes knapperig en bruin.
- Haal ze uit de oven en laat ze op de bakplaat afkoelen.
- Lauwwarm zijn ze lekker en helemaal afgekoeld zijn ze ook lekker.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lauwwarm zijn ze lekker en helemaal afgekoeld zijn ze ook lekker.