Saté van Goudgemarineerde Kipspiesjes

Indische kipspiesjes van de barbecue met gouden marinade van santen, specerijen en knoflook – perfect gegaard en geserveerd met atjar en rijst als zomerse streetfood-maaltijd vol smaak.

Saté van Goudgemarineerde Kipspiesjes

Deze kruidige kipspiesjes worden gemarineerd in een rijke Indische saus met santen, knoflook en specerijen. Perfect voor op de barbecue!
Porties: 4
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 kg kipfilet in blokjes van 2 x 2 cm
  • 2 tl. djinten
  • 2 tl. koenjit
  • 2 tl. laos
  • 2 uien
  • 4 tl. ketoembar
  • 6 tenen knoflook
  • 80 gr. santen
  • Citroensap scheut
  • Olijfolie
  • Sambal trassi 1 tl., of sambal oelek
  • Zout

Instructies

  • Smelt de santen met wat water kort in de magnetron.
  • Doe knoflook, ui, specerijen, santen, sambal, citroensap en zout in de mixer en meng tot een marinade.
  • Voeg eventueel wat extra water toe als de marinade te dik is.
  • Meng de marinade goed met de kipblokjes.
  • Laat minimaal 3 uur marineren, of een nacht in de koelkast.
  • Week de satéprikkers een half uur in lauw water.
  • Rijg maximaal 3 kipblokjes per stokje en druk ze iets uit elkaar zonder dat ze contact verliezen.
  • Bestrijk de spiesjes met olijfolie voor het grillen.
  • Gril op een hete barbecue en draai ze continu om aanbranden te voorkomen.
  • Bestrijk eventueel nogmaals met olie tijdens het grillen.
  • Bestrooi rijkelijk met zout als ze goudbruin zijn en serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met frisse atjar en lontong of witte rijst.
Wijnadvies:
Combineer met een lichtgekoelde rosé of een frisse witte wijn zoals Sauvignon Blanc.

Voedingswaarden

Calories: 310 kcal | koolhydraten: 4 g | Protein: 32 g | Vet: 19 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 2 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Barbecue / Gevogelte / Kip / Roerbakken / Wokken / Snack
Land van herkomst Indonesië
Jaargetijde: Zomer