Satéstokjes uit Pakistan

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 gram rundergehakt
  • 1 kleine ui fijngesnipperde
  • 1 teentje knoflook uitgeperst
  • 1 eetlepel kikkererwtenmeel
  • ½ theelepel gember versgeraspte
  • ¼ theelepel zout
  • ½ theelepel kerriepoeder
  • 40 gram yoghurt

Instructies

  • Kneed alle ingrediënten, behalve de yoghurt, door het gehakt.
  • Vorm er met natte handen kleine vleesballetjes van en rijg die aan satéstokjes.
  • Roer de yoghurt smeuïg en smeer de vleesballetjes ermee in.
  • Grilleer de saté ± 10 minuten op een houtskoolgrill of tafelgrill.
  • Serveer met een paprika-courgettegerecht.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rundvlees
Land van herkomst Pakistan