Sauce aux oignons

(uiensaus)
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 g ui
  • 40 g boter
  • zout
  • peper
  • 5 deciliter melk
  • 40 g bloem
  • nootmuskaat

Instructies

  • Maak de uien schoon en snij ze in schijven.
  • Kook ze 20 minuten in de melk met zout, peper en nootmuskaat.
  • Haal ze eruit en laat ze uitlekken.
  • Hak ze fijn.
  • Maak van de boter en bloem een witte roux.
  • Verdun deze met kookvocht van de uien.
  • Zorg ervoor dat het een gladde dikke saus wordt.
  • Voeg de uienpuree toe en laat de saus nog 10 minuten zachtjes koken.

Notities / Tips / Wijnadvies

In Engeland serveert men deze saus bij konijn, gevogelte en gekookt schapenvlees. Ze wordt steeds over het vlees gegoten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Saus