Sauce béarnaise

(béarnaissesaus)
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 deciliter water
  • 7 peperkorrels
  • 3 sjalotjes
  • 300 g boter
  • kervel
  • cayennepeper
  • 1 deciliter dragonazijn
  • 4 eierdooiers
  • 1 blaadje(s) laurier
  • dragon
  • zout
  • worchestershiresau

Instructies

  • Breng het water met de azijn aan de kook.
  • Maak ondertussen de sjalotjes schoon en hak ze fijn.
  • Kneus de peperkorrels.
  • Voeg de sjalotjes, peper en laurier bij het vocht en laat het voor 2/3 deel inkoken.
  • Zeef het vocht en laat het wat afkoelen.
  • Voeg er dan de dooiers bij.
  • Smelt de boter, maar laat ze niet heet worden.
  • Zet de pan met de eierdooiers au bain marie.
  • Klop de compositie met een garde totdat de dooiers iets gaan binden.
  • Voeg dan onder stevig kloppen langzaam de gesmolten boter toe.
  • Er moet nu een dikke saus ontstaan die de consistentie van een mayonaise heeft.
  • Ben voorzichtig met het vuur, want iets te veel warmte doet de saus schiften.
  • Hak de dragon en kervel fijn.
  • Voeg deze bij de saus en breng deze verder op smaak met zout, peper, cayennepeper en worchestershiresaus.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Saus