Sauce béarnaise
(béarnaissesaus)
Ingrediënten
Instructies
- Breng het water met de azijn aan de kook.
- Maak ondertussen de sjalotjes schoon en hak ze fijn.
- Kneus de peperkorrels.
- Voeg de sjalotjes, peper en laurier bij het vocht en laat het voor 2/3 deel inkoken.
- Zeef het vocht en laat het wat afkoelen.
- Voeg er dan de dooiers bij.
- Smelt de boter, maar laat ze niet heet worden.
- Zet de pan met de eierdooiers au bain marie.
- Klop de compositie met een garde totdat de dooiers iets gaan binden.
- Voeg dan onder stevig kloppen langzaam de gesmolten boter toe.
- Er moet nu een dikke saus ontstaan die de consistentie van een mayonaise heeft.
- Ben voorzichtig met het vuur, want iets te veel warmte doet de saus schiften.
- Hak de dragon en kervel fijn.
- Voeg deze bij de saus en breng deze verder op smaak met zout, peper, cayennepeper en worchestershiresaus.