Schnitzel met Romige Pikante Paprikasaus
Malse varkensschnitzels geserveerd in een rijke en romige saus met verse paprika, oregano en een vleugje pit. Heerlijk met pasta en snijbonen.
Equipment
- grote koekenpan
- keukenmachine of staafmixer
Ingrediënten
Instructies
- Pel en snipper de ui.
- Maak de paprika’s schoon, was ze en snijd ze in stukken.
- Knip de verse oregano fijn in een kopje.
- Pureer de stukken paprika en de fijngesneden oregano met 3 eetlepels water in een keukenmachine of met een staafmixer tot een gladde puree.
- Halveer de varkensschnitzels en bestrooi ze met zout en 1 theelepel pikante paprikapoeder.
- Verhit 1/3 van de boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
- Bak de helft van de schnitzels in ongeveer 4 minuten bruin en gaar, keer ze halverwege de baktijd.
- Leg de gebakken schnitzels op een bord en houd ze warm onder aluminiumfolie.
- Bak de rest van de schnitzels op dezelfde manier in de overgebleven 1/3 van de boter.
- Leg ook deze onder de aluminiumfolie.
- Verhit de rest van de boter in het bakvet dat in de pan is achtergebleven.
- Voeg de gesnipperde ui toe en bak al omscheppend ongeveer 2 minuten, tot de ui zacht is.
- Pel de knoflook en pers hem boven de uien uit.
- Voeg de overige 1 theelepel pikante paprikapoeder toe en bak al omscheppend nog ongeveer 30 seconden, tot de geur vrijkomt.
- Voeg de paprikapuree en de kruidenbouillonpoeder toe en breng het geheel al roerend aan de kook.
- Laat de saus onafgedekt ongeveer 2 minuten zachtjes sudderen.
- Voeg de crème fraîche toe en verwarm al roerend nog ongeveer 2 minuten, tot een gladde en romige saus ontstaat.
- Breng de saus op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.
- Leg de gebakken schnitzels terug in de romige paprikasaus en verwarm ze nog ongeveer 1 minuut mee.
- Serveer de schnitzels met de romige paprikasaus, pasta en snijbonen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met verse pasta en beetgaar gekookte snijbonen. Garneer eventueel met verse oregano.
Wijnadvies:
Een fruitige rode wijn, zoals een Portugese Vinho Tinto of een Italiaanse Barbera.
Voedingswaarden
Calories: 580 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 40 g | Vet: 35 g | Zout: 2 g | Sugar: 10 g