Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 2 tomaten
- 2 Ansjovis filets blikje a 48 g
- 1 theelepel kappertjes
- 8 zwarte olijven zonder pit
- 1 scholfilet 200 g, of tilapiafilet
- 15 g pijnboompitten
- 6 basilicumblaadjes
Instructies
- Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
- Tomaten wassen, in vieren delen en zaadjes verwijderen.
- In keukenmachine ansjovis, kappertjes, olijven en tomaten mengen tot smeerbaar geheel.
- Scholfilet insmeren met laagje tapenade.
- Schol verdelen in ca. 6 stukjes ter grootte van lepelholte en pijnboompitjes erover verdelen.
- Visamuses op bakplaat zetten en in ca. 7 minuten in midden van oven gaar laten worden.
- Amuses op lepels leggen en garneren met basilicum.