Schol met tomatentapenade

Snel te maken
Porties: 6 stuks
Total time 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 tomaten
  • 2 Ansjovis filets blikje a 48 g
  • 1 theelepel kappertjes
  • 8 zwarte olijven zonder pit
  • 1 scholfilet 200 g, of tilapiafilet
  • 15 g pijnboompitten
  • 6 basilicumblaadjes

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
  • Tomaten wassen, in vieren delen en zaadjes verwijderen.
  • In keukenmachine ansjovis, kappertjes, olijven en tomaten mengen tot smeerbaar geheel.
  • Scholfilet insmeren met laagje tapenade.
  • Schol verdelen in ca. 6 stukjes ter grootte van lepelholte en pijnboompitjes erover verdelen.
  • Visamuses op bakplaat zetten en in ca. 7 minuten in midden van oven gaar laten worden.
  • Amuses op lepels leggen en garneren met basilicum.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Amuse / Hapjes / Vis
Land van herkomst Frankrijk