Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 500 gram shoarma kip, lams, varken, eigen keus
- 2 rollen verse bladerdeeg
- 4 kleine rode ui 2 gesnipperd, 2 in ringen
- 2 paprika in repen
- 2 paprika in repen
- 3 teentjes knoflook geplet en klein gehakt
- 2 tomaat in blokjes
- 2 eetlepel(s) tomatenpuree
- 100 gram geraspte mozzarella
- 150 gram witte kool
- 150 gram gorgonzola piccante in blokjes
- 2 eetlepel(s) shoarmakruiden
Instructies
- Verwarm de oven vóór op 200 graden
- Leg het bladerdeeg plat op een ovenplaat met bakpapier eronder en als je pizzaplaten hebt, leg je het deeg daarin met bakpapier eronder.
- Zorg dat de randen iets omhoog staan.
- Strooi ¾ van de geraspte mozzarella over de bladerdeeg bodems.
- Was alles en zet alles gesneden en afgepast klaar (ik doe dat wel altijd omdat ik dat overzichtelijk en netjes vind koken).
- Bak de shoarma zonder boter of olie in een pan een paar minuten aan op hoog vuur.
- Blijf roeren.
- Voeg de uiensnipper, knoflook, tomatenpuree en tomaat toe en bak nog een paar minuten op hoog vuur.
- Doe dan de witte kool en de helft van de paprika’s en erbij en de shoarmakruiden.
- Voeg dan de gorgonzola toe.
- Roerbak dit op hoog vuur tot er geen vocht meer te zien is.
- Verdeel het shoarma-gorgonzola mengsel over de bladerdeeg-pizza bodems.
- Verdeel de andere helft van de paprika en de uienringen over de pizza’s en ¼ van de mozzarella.
- Zet de pizza’s ongeveer 30 minuten in de oven (ik heb een elektrische oven dus de tijd kan verschillen als je een heteluchtoven hebt).