Shoarma Gorgonzola pizza van bladerdeeg

Shoarma Gorgonzola pizza van bladerdeeg

voor 2 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram shoarma kip, lams, varken, eigen keus
  • 2 rollen verse bladerdeeg
  • 4 kleine rode ui 2 gesnipperd, 2 in ringen
  • 2 paprika in repen
  • 2 paprika in repen
  • 3 teentjes knoflook geplet en klein gehakt
  • 2 tomaat in blokjes
  • 2 eetlepel(s) tomatenpuree
  • 100 gram geraspte mozzarella
  • 150 gram witte kool
  • 150 gram gorgonzola piccante in blokjes
  • 2 eetlepel(s) shoarmakruiden

Instructies

  • Verwarm de oven vóór op 200 graden
  •  Leg het bladerdeeg plat op een ovenplaat met bakpapier eronder en als je pizzaplaten hebt, leg je het deeg daarin met bakpapier eronder. 
  • Zorg dat de randen iets omhoog staan.
  • Strooi ¾ van de geraspte mozzarella over de bladerdeeg bodems.
  • Was alles en zet alles gesneden en afgepast klaar (ik doe dat wel altijd omdat ik dat overzichtelijk en netjes vind koken).
  • Bak de shoarma zonder boter of olie in een pan een paar minuten aan op hoog vuur. 
  • Blijf roeren.
  • Voeg de uiensnipper, knoflook, tomatenpuree en tomaat toe en bak nog een paar minuten op hoog vuur.
  • Doe dan de witte kool en de helft van de paprika’s en erbij en de shoarmakruiden.
  • Voeg dan de gorgonzola toe.
  • Roerbak dit op hoog vuur tot er geen vocht meer te zien is.
  • Verdeel het shoarma-gorgonzola mengsel over de bladerdeeg-pizza bodems.
  • Verdeel de andere helft van de paprika en de uienringen over de pizza’s en ¼ van de mozzarella.
  • Zet de pizza’s ongeveer 30 minuten in de oven (ik heb een elektrische oven dus de tijd kan verschillen als je een heteluchtoven hebt).
————————————————————————————————–
Recept categorieën Kaas / Pizza / Vlees