Sinaasappel Freshpresso

Een heerlijke sinaasappel Freshpresso, een levendige koffiecocktail vol vitaminen waarbij de sinaasappelsap wordt getemperd door de vanille aroma’s van de Arpeggio
Porties: 1
Voorbereidingstijd 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 espresso 40 ml van de Arpeggio of Livanto koffie
  • ½ zakje rietsuiker
  • 100 ml verse sinaasappelsap
  • 1 druppel vanille-extract
  • 20 ml vanillesiroop
  • Crushed ice
  • 4 ijsblokjes
  • 1 schijfje sinaasappel

Instructies

  • Voeg de sinaasappelsap, vanillesiroop en twee ijsblokjes toe aan de eerste shaker en schud goed.
  • Voeg een beetje crushed ice toe aan het receptenglas en schenk het mengsel zonder de ijsblokjes in het glas.
  • Voeg het vanille-extract en twee ijsblokjes toe aan de tweede shaker om de shaker af te laten koelen.
  • Voeg de rietsuiker toe aan het kannetje en zet een espresso (40 ml) in het kannetje.
  • Schenk de espresso in de tweede shaker en schud goed.
  • Schenk de koffie zonder de ijsblokjes voorzichtig in het receptenglas.
  • Garneer met het sinaasappelschijfje.
  • Serveer met een lepel en een rietje.

Notities / Tips / Wijnadvies

Deze sinaasappel Freshpresso past goed bij een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc.

Voedingswaarden

Calories: 100 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 1 g | Sugar: 18 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Koude Dranken / Ontbijt
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Vegetarisch