Sint-Anna mosselen uit Antwerpen

Sint-Anna mosselen uit Antwerpen

Sint-Anna mosselen uit Antwerpen

Aangezien ik van mosselen vaak misselijk wordt, mijn allerliefste schoondochter gevraagd om met mijn ega mosselen te eten. Zij vonden het heerlijk!
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 eetlepel(s) gedroogde kervel
  • 10 sprietjes bieslook
  • 15 gram bladselderij fijngehakte
  • 40 gram bloem
  • 250 ml witte wijn droge
  • 2 takjes tijm
  • 4 takjes bladselderij
  • 1 ui
  • 60 gram boter
  • 2 kilo mosselen

Instructies

  • Spoel de mosselen in een vergiet onder stromend water en laat ze goed uitlekken
  • Verwijder kapotte mosselen en mosselen die na een flinke tik tegen het werkvlak nog niet vanzelf dichtgaan.
  • Smelt intussen een derde van het boter in een mosselpan of grote braadpan.
  • Snij de steeltjes van de bladselderij en houd deze apart van het selderijblad.
  • Hak de bieslook fijn.
  • Snij de ui in ringen.
  • Fruit de uienringen en de selderijsteeltjes op zacht vuur glazig.
  • Doe de takjes tijm erbij.
  • Schenk de helft van de wijn erbij.
  • Leg de mosselen in de pan en schenk de rest van de wijn erover.
  • Kook de mosselen afgedekt 6-8 minuten tot alle mosselen openstaan.
  • Schud de pan af en toe.
  • Giet daarna het mosselvocht voorzichtig af boven een maatbeker en meet vervolgens 400 ml af
  • Smelt de rest van het boter in een pan en roer de bloem erdoor.
  • Bak zachtjes en voeg dan al roerend scheut voor scheut het mosselvocht erbij.
  • Blijf roeren tot het een mooie saus wordt.
  • Laat nog 2-3 minuten zachtjes pruttelen.
  • Roer de kruiden en de selderijblaadjes door de saus en naar smaak wat zout en peper.
  • Schep de mosselen in warme diepe borden en schep de saus erover

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met friet en een salade.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis / Zeevruchten
Land van herkomst België