Sint Jacobsschelpen met avocado
Equipment
Ingrediënten
- 1 rijpe avocado
- 1 eetlepel(s) citroensap
- 1 eetlepel(s) zure room
- 3 eetlepel(s) olijfolie
- 1 chilipeper
- 300 gram Sint Jacobsschelpen
Instructies
- Avocade in blokjes snijden en met citroensap omscheppen.
- Helft van de avocado in zure room en 2 eetlepels olijfolie pureren.
- Op smaak brengen met zout en julienne gesneden spaanse peper.
- Grillpan verhitten, Sint Jacobsschelpen goed droog deppen , met olie bestrijken en in 2-3 minuten gaargrillen, halverwege keren.
- Avocadomousse over 4 borden verdelen, rest van avocadoblokjes en Sint Jacobsschelpen erop leggen, met chilipeper bestrooien.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met geroosterd (bruin) brood.