Sinterklaas Kruidnotentaart met Monchou

Porties: 8
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 g Vers Kruidnotendeeg
  • 250 ml verse slagroom
  • 2 x 100 g Monchou
  • 75 g basterdsuiker
  • Rasp van 1 sinaasappel
  • Extra kruidnoten
  • Sinterklaasdecoratie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220⁰C (boven-/onderwarmte).
  • Snijd het kruidnotendeeg in 4 gelijke stukken en rol ze uit tot 4 gelijke cirkels.
  • Leg de cirkels op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze 8-10 minuten tot ze knapperig zijn.
  • Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen.
  • Klop de Monchou op met de basterdsuiker.
  • Klop ook de slagroom op.
  • Wanneer de slagroom lobbig is, spatel je de Monchou erdoorheen samen met de helft van de sinaasappelrasp.
  • Let op dat je niet te veel klopt, anders verlies je de luchtigheid.
  • Schep de Monchou-room in een spuitzak.
  • Leg een afgekoelde cirkel op een groot bord en spuit hier ¼ van de room op.
  • Herhaal dit met de overige cirkels en room, eindigend met room bovenop.
  • Garneer met de resterende sinaasappelrasp.
  • Decoreer de taart met extra kruidnoten en Sinterklaasdecoratie.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Deze Sinterklaas Kruidnotentaart met Monchou gaat goed samen met een zoete dessertwijn zoals een Moscato d’Asti. Hun fruitige aroma’s zullen de kruidige smaken van de taart mooi aanvullen en zorgen voor een feestelijke afsluiting van het Sinterklaasfeest.

Voedingswaarden

Calories: 280 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 5 g | Vet: 20 g | Zout: 0.2 mg | Sugar: 15 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Dessert / Taart
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc Sinterklaas