Sjalottenkruidenboter

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 sjalotten
  • 250 gram roomboter
  • 40 gram krulpeterselie
  • 35 gram kervel
  • 15 gram basilicum
  • 20 gram bladselderie
  • ½ citroen
  • 1 theelepel grove mosterd
  • zout
  • peper

Instructies

  • Pel de sjalotten, halveer ze en snipper ze in ragfijne stukjes.
  • Snijd de kruiden fijn.
  • Roer de boter zacht, vermeng deze met mosterd en citroensap en breng op smaak met zout en peper.
  • Meng als laatste de gesnipperde sjalot en de fijngesneden kruiden door de boter.
  • Klaar!

Notities / Tips / Wijnadvies

Snijd verse kruiden altijd een scherp mes, dan blijven de aroma’s in de kruiden beter behouden.
Het is ook beter om de kruiden niet te hakken, omdat dit eveneens smaakverlies geeft.
Maak de kruidenboter altijd een dag van tevoren klaar, dan trekken de smaken er beter in.
Zet de boter niet in de koelkast, maar afgedekt met huishoudfolie op het aanrecht of op een koele plek.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Koude Hapjes / Tapas
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch