Slasoep met garnalen

Porties: 4
Voorbereidingstijd 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 100 gram rijst
  • liter kippenbouillon hete
  • 1 cm gemberwortel geschilde en geraspte verse
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 400 gram garnalen gekookte gepelde
  • 1 kleine krop ijsbergsla in dunne reepjes
  • zout
  • 1 takje dille versgehakt
  • versgemalen witte peper

Instructies

  • Doe de rijst, de bouillon, de gember en de tomatenpuree in een diepe schaal, dek die gedeeltelijk af en kook de soep in de magnetron op de hoogste stand 10-12 minuten tot de rijst gaar is.
  • Roer regelmatig om.
  • Zet, als de rijst dan nog niet gaar is, de stand op halve hoogte en zet de schaal nog enkele minuten terug.
  • Voeg de garnalen, de sla, zout en peper toe en zet de schaal, nu geheel afgedekt, 1 minuut op de lage stand in de magnetron terug.
  • Strooi er vlak voor het serveren de dille over.

Notities / Tips / Wijnadvies

Variatie:

Voor dezelfde bereidingswijze kunt u ook spinazie, andijvie (iets bitter) of Chinese kool gebruiken.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bouillon / Groenten / Magnetron koken / Soep / Zeevruchten