Smoor Daging Tomaat

      Reacties uitgeschakeld voor Smoor Daging Tomaat

Smoor Daging Tomaat

Auteur Lody van Rijssel

Wat gaat er in

  • 250 gram Rundvlees in stukjes gesneden)
  • Peper
  • Zout
  • 25 gram Boter of Magarine
  • ¾ kopje Bouillon
  • Ketjap Manis
  • Nootmuskaat
  • Sambal badjak

Hoe maak ik het klaar

  • Het vlees kruiden met peper, zout en nootmuskaat (koop die lekkere Indische muskaat in de
  • toko) en bak de stukjes goed bruin in de boter.
  • Snij de tomaten klein en doe deze bij het vlees.
  • Giet ook de bouillon en de ketjap erbij.
  • Het geheel gaar laten sudderen waarbij u zult zien dat
  • de smoor een diepere kleur en smaak krijgt.
  • Voeg de sambel (indien gewenst) toe.
  • Vaak proeven of de saus lekker smaak is.
  • Eventueel water toevoegen als de saus teveel indikt en het vlees nog niet gaar is, of ketjap om een ‘diepere’ smaak te krijgen.
  • Probeer het frisse (qua smaak) van de tomaten te behouden!