Smoor van frikadel
een pittig gehaktrecept of maak het van een lekkerbekje
Ingrediënten
Instructies
- Gehakt mengen met gesnipperde ui, helft van de knoflook, zout, peper, nootmuskaat, ketoembar en ei.
- Van gehakt kleine balletjes draaien van 3-4 cm rond.
- Gehaktballetjes in boter ca. 5 minuten rondom aanbraden.
- Uiringen en rest van knoflook toevoegen en ca. 5 minuten meebakken.
- Ketjap, 1 dl water, citroensap, suiker, zout, peper toevoegen en deksel op pan leggen.
- Gehakt balletjes op een laag vuur ca. 15 minuten stoven.
- Gehaktballetjes serveren met witte rijst en taugésalade. Geer er kroepoek en sambal bij.
Notities / Tips / Wijnadvies
I.p.v. gehaktballen kan je ook gebakken kibbeling (zelf bakken of visboer) in de jus smoren.
Taugésalade - 2 personen
100 gr taugé met kokend water overgieten en laten uitlekken.
1 bosje radijs en 1 komkommer in plakjes, 1/2 rode paprika in blokjes, 1/2 ui in hele dunne ringen en met taugé mengen. Dressing roeren van 1 eetlepel citroensap, zout, peper en 1/2 theelepel suiker en door salade scheppen. Salade bestrooien met 1 eetlepel fijngesneden selderij en 1 rode peper in ringen.
100 gr taugé met kokend water overgieten en laten uitlekken.
1 bosje radijs en 1 komkommer in plakjes, 1/2 rode paprika in blokjes, 1/2 ui in hele dunne ringen en met taugé mengen. Dressing roeren van 1 eetlepel citroensap, zout, peper en 1/2 theelepel suiker en door salade scheppen. Salade bestrooien met 1 eetlepel fijngesneden selderij en 1 rode peper in ringen.