Snijbietsoep met pittige kaasblokjes
Een heerlijke, romige snijbietsoep met een pittige touch van rode peper en een hartige bite door de blokjes belegen kaas. Perfect als voorgerecht of lichte maaltijd.
Equipment
- maatbeker
- messen
- soeppan
Ingrediënten
- 2 el gehakte koriander vers of diepvries
- 2 el olijfolie
- 1 rode Spaanse peper
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 6 dl groentebouillon
- 100 gr belegen kaas eventueel 30+
- 300 gr gesneden snijbietblad of spinazie panklaar
- Citroensap
- Zout en versgemalen peper
Instructies
- Pel en snipper de ui en knoflook.
- Verwijder de zaadjes van de rode peper en hak deze fijn.
- Snijd de snijbiet in kleinere stukken.
- Verhit de olijfolie in een soeppan.
- Fruit de ui, knoflook en rode peper kort aan.
- Voeg de snijbiet toe en bak deze kort mee.
- Doe de koriander, bouillon en een scheutje citroensap erbij.
- Breng de soep aan de kook en laat enkele minuten pruttelen.
- Pureer de soep met een staafmixer tot een glad geheel.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Snijd de kaas in kleine blokjes.
- Schep de kaasblokjes vlak voor het serveren door de soep.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een knapperig stuk brood en een frisse salade. Wijnadvies:
Lekker met een droge witte wijn zoals Sauvignon Blanc.
Serveer met een knapperig stuk brood en een frisse salade. Wijnadvies:
Lekker met een droge witte wijn zoals Sauvignon Blanc.
Voedingswaarden
Calories: 280 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 14 g | Vet: 20 g | Zout: 1.8 g | Sugar: 4 g