Soep van verse krab met gember
Ingrediënten
- 1 wortel geschrapt en zeer fijn gehakt
- 1 ui gepeld en gehakt
- ½ prei schoongemaakt en gehakt
- 1 laurierblad
- 2 verse krab
- 1 liter visbouillon
- een stuk verse gember van 2 1/2 cm geschild en geraspt
- 1 eetlepel(s) rijstwijn of droge sherry (naar keuze)
- zout
- peper uit de molen
Voor de garnering:
- een takje peterselie
Instructies
- Maak eerst een groentebouillon door de wortel, ui, prei, laurier en een
- beetje zout in ruim water aan de kook te brengen.
- Laat dit op laag vuur even trekken en voeg dan de krabben toe.
- Laat levende krab 20 minuten flink doorkoken. Verwarm gekookte krab slechts 10 minuten goed.
- Neem de krabben uit het nat, laat ze afkoelen en breek de scharen eraf.
- Open ze en neem het vlees eruit.
- Doe hetzelfde met de schalen.
- Haal alle kraakbeentjes en gekleurde stukjes krab eraf en doe die weg.
- Breng de visbouillon aan de kook, voeg de gember, rijstwijn of sherry, en wat zout versgemalen peper toe en doe er de in stukken verdeelde krab bij.
- Schep de soep in verwarmde kommen, garneer met een toefje peterselie en
- Dien direct op.