Soep van Wildfond met Shiitake en Ravioli gevuld met Ricotta

Porties: 6
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 100 gram shiitake paddenstoelen hoedjes in dunne reepjes gesneden
  • ½ teen knoflook geperst
  • 1 eetlepel boter
  • 1 kleine winterwortel in lucifergrote reepjes gesneden
  • 1 steel bleekselderij in lucifergrote reepjes gesneden
  • 10 verse basilicumblaadjes in reepjes gesneden
  • 18 gedroogde ravioli gevuld met ricotta 3 per soepkop
  • Zout naar smaak
  • 2 potten wildfond ca. 1 1/8 liter
  • ½ dl Madeira-wijn of rode port
  • 8 sneetjes casino-bruin brood
  • Stervormige broodstukken uitgestoken uit de geroosterde sneetjes

Instructies

  • Bereidingswijze:
  • Bak de shiitake paddenstoelenreepjes met geperste knoflook in 1 eetlepel boter gedurende 4 minuten.
  • Laat ze daarna uitlekken op een zeef.
  • Blancheer de lucifergrote reepjes wortel en bleekselderij gedurende 1 minuut en laat ze uitlekken.
  • Kook de gedroogde ravioli in gezouten water volgens de instructies op de verpakking.
  • Spoel ze af met koud water en zet apart.
  • Breng de wildfond in potten met Madeira-wijn of rode port al roerend aan de kook.
  • Voeg de shiitake paddenstoelen, wortel- en bleekselderijreepjes, basilicum en de gekookte ravioli toe aan de hete bouillon.
  • Warm de ravioli even mee.
  • Verdeel het mengsel over 6-8 verwarmde soepkommen.
  • Rooster de sneetjes casino-bruin brood en steek er stervormige stukken uit.
  • Serveer de hete bouillon in de soepkommen en voeg de sterren van geroosterd brood toe.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geniet van deze heerlijke wildsoep met een hartverwarmende combinatie van smaken!
————————————————————————————————–
Recept categorieën Soep / Voorgerechten / Wild