Sole Isodore

      Reacties uitgeschakeld voor Sole Isodore

Sole Isodore

(zeetong Isidore)
Categorie vis
porties 4
Auteur Voer voor gastronomen

Wat gaat er in

  • 4 tongen van 250 g
  • ½ fles muscadet
  • paneermeel
  • 125 g boter
  • 2 tomaten
  • 2 sjalotjes
  • zout
  • peper

Hoe maak ik het klaar

  • Pel en ontpit de tomaten.
  • Snij het vlees in reepjes.
  • Hak de sjalotjes fijn.
  • Zorg dat het donkere vel van de tongen verwijderd is.
  • Zet de oven op 170ºC.
  • Beboter een ovenvaste schaal en leg er de tongen in.
  • Bestrooi met zout en peper en leg er stukjes boter op.
  • Leg er de tomaat en sjalot op.
  • Schenk de wijn erbij en bestrooi met paneermeel.
  • Zet de schaal 20 minuten in de oven.
  • Leg dan opnieuw stukjes boter op de vis en bestrooi opnieuw met paneermeel.
  • Schuif de schaal nog 12 minuten terug in de oven.
  • Serveer direct.