Sopa de mani

Mexicaanse pindasoep
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kleingesneden ui
  • 1 uitgeperst teentje knoflook
  • 2 paprika in stukjes gesneden
  • 1 schoongemaakte van zaadjes ontdane en fijngehakte groene peper
  • 1 liter runderbouillon
  • 200 gram pindakaas
  • zout

Instructies

  • Verhit de olie in een pan en fruit hierin de kleingesneden ui en het uitgeperste teentje knoflook 3 minuten.
  • Voeg de stukjes paprika en de fijngehakte peper toe en fruit alles onder regelmatig omscheppen 2 minuten.
  • Voeg de bouillon toe en breng het geheel aan de kook.
  • Zet het vuur laag, leg een deksel op de pan en laat de soep 10 minuten zachtjes koken.
  • Roer van de pindakaas met 2 dl warme soep in een kom een glad geheel.
  • Schenk het pindakaasmengsel onder voortdurend roeren in de soep.
  • Laat de soep, zonder deksel op de pan, nog 5 minuten zachtjes doorkoken en maak hem op smaak met wat zout.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep
Land van herkomst Mexico