Soupe au pistou

ProvenÇaalse groentesoep met pesto
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 prei
  • 2 grote aardappels
  • 1 courgette
  • 1 winterwortel
  • 250 gram sperziebonen
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 250 gr mager gerookt spek aan een stukje
  • 1 kruidenbouillontablet
  • zout
  • versgemalen peper
  • 50 gr mini- pastastrikjes

Instructies

  • Snijd de preien in ringen, de aardappelen, de courgette en de wortelen in schuine stukken en breek de sperziebonen.
  • Snipper de ui en de knoflook.
  • Verhit de olie in een soeppan en fruit beide hierin ± 5 minuten.
  • Voeg de rest van de groenten toe en bak ze omscheppend ± 5 minuten mee.
  • Schenk er 1 liter water bij, voeg het spek en het bouillontablet toe en laat de soep ± 45 minuten koken.
  • Schep het spek uit de soep en snijd het in plakken.
  • Breng de soep op smaak, kook de pastastrikjes 10 minuten in de soep mee en warm de spekplakken in de soep mee.
  • Schep de soep in borden of wijde kommen en schep er aan tafel een flinke lepel peterselie-rozemarijnpesto op.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep
Land van herkomst Frankrijk