Spaanse champignon tapenade

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 eetlepel(s) amandelschaafsel
  • olijolie
  • 250 g kleine champignons
  • 2 teentjes knoflook
  • 0,5 eetlepel(s) Jerez azijn
  • 0,5 theelepel zout
  • cayennepeper
  • 4 eetlepel(s) fijngehakte peterselie

Instructies

  • Rooster het amandelschaafsel goudbruin in een hete koekenpan, alsmaar blijven roeren.
  • Schuif ze als ze bruin beginnen te worden op een bord.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak hierin op een hoog vuur de schoongemaakte champignons ca. 2 minuten.
  • Voeg de fijngehakte teentjes knoflook toe en bak deze 1 minuut mee.
  • Hak de amandelen en de gebakken champignons met 0,5 dl olijfolie in de keukenmachine tot een grof mengsel met kleine stukjes champignon.
  • Breng de tapenade op smaak met de (jerez) azijn, het zout, wat cayennepeper en de peterselie.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker op geroosterd boerenbrood.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Koude Hapjes / Tapas