Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 kg lamsgehakt
- 250 gram ontvelde tomaten blik of pak
- 1 kippenbouillonblokje opgelost in ½ liter water
- 1 groene paprika
- 1 grote ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel(s) tomatenpuree
- 3 eieren
- 75 gram paneermeel
- 75 gram bloem
- 4 eetlepel(s) sherry
- ½ glas rode wijn
- 4 eetlepel(s) olijfolie
- 2 takjes peterselie vers
- gehaktkruiden
- zout
- versgemalen zwarte peper
Instructies
- Strooi bloem op een bord en rol de balletjes daardoor.
- Giet de resterende olijfolie in de pan met de gehakte ui en doe daar de gehaktballetjes bij.
- Bak ze aan alle kanten mooi bruin.
- Doe de tomaten, de sherry, de rode wijn, de tomatenpuree en de bouillon bij de gehaktballetjes.
- Snijd de paprika in blokjes van ca. 1 cm en voeg ze er eveneens bij.
- Leg het deksel op de pan en laat het geheel gedurende 45 minuten op een laag vuur zachtjes pruttelen.
- Breng op smaak met zout en versgemalen peper en serveer het geheel in een mooie schaal en strooi er versgehakte peterselie over.
Notities / Tips / Wijnadvies
Het lamsgehakt kan desgewenst ook vervangen worden door kalfsgehakt of mager rundergehakt. Half-om-half-gehakt is te vet om dit gerecht goed te kunnen maken.
In plaats van paneermeel kunt u ook enkele beschuiten verkruimelen.
In plaats van paneermeel kunt u ook enkele beschuiten verkruimelen.