Spaanse Tomatensoep met Kaneel
Een smaakvolle Spaanse tomatensoep met kaneel, perfect als voorgerecht of lichte maaltijd.
Equipment
- 8 kleine kopjes
- soeppan
- Zeef (optioneel)
Ingrediënten
Instructies
- Verwarm de olijfolie in een soeppan.
- Fruit de sjalot 5 minuten zachtjes.
- Fruit de knoflook 2-3 minuten mee.
- Schep de tomaten erdoor en bak even mee.
- Verkruimel de bouillontablet erboven.
- Voeg het kaneelstokje en de majoraan toe.
- Schenk het water erbij.
- Breng het geheel aan de kook.
- Laat de soep 20-25 minuten zachtjes pruttelen.
- Verwijder het kaneelstokje.
- Pureer de tomaten met de staafmixer tot een gladde soep.
- (Optioneel) Wrijf de soep door een zeef voor een gladder resultaat.
- Breng de soep op smaak met zout en peper.
- Schenk de soep in kleine kopjes.
- Serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de soep warm met een stukje brood of een lepel crème fraîche.
Wijnadvies:
Spaanse witte wijn, zoals Verdejo.
Voedingswaarden
Calories: 80 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 2 g | Vet: 4 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 6 g