Speculaas Amandel Koekjes
Ontdek het recept voor de heerlijke Deldense moppen: amandel-speculaas koekjes met een heerlijk kruidige smaak, perfect voor elke gelegenheid!
Ingrediënten
- 1 gram anijszaad
- 1 gram kardemom
- 1 gram koriander
- 1 gram nootmuskaat
- 2 theelepels speculaaskruiden
- 20 gram kaneel
- 5 gram kruidnagel
- 5 gram foelie
- 200 gram bloem gezift
- ¼ theelepel amandel extract
- ¼ theelepel natriumbicarbonaat
- 60 gram lichtbruine basterdsuiker
- 65 gram griessuiker
- 65 gram amandelschilfers of fijngestampte amandelen zonder vlies
- 150 gram boter
- 200 gram amandelschilfers voor bovenop de koekjes
- ¼ theelepel zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Meng de bloem met het zout, de kruiden en het natriumbicarbonaat.
- Voeg 45 gram van de amandelschilfers toe als je ze door het deeg wilt mengen.
- Klop de boter romig en voeg de suiker en het amandel extract toe.
- Klop tot een glad beslag.
- Roer het bloemmengsel door het botermengsel en rol het deeg op tot een rol van ongeveer 4 cm diameter.
- Laat het koekjesdeeg minimaal 1 uur in de koelkast afkoelen.
- Snijd het deeg in schijfjes van 1/2 cm dikte.
- Leg de schijfjes op een beboterde en bebloemde bakplaat met ongeveer 2 cm ruimte tussen de koekjes en bestrooi met de rest van de amandelschilfers.
- Bak de koekjes 20 minuten tot ze goudbruin zijn (zorg ervoor dat de randen niet verbranden).
- Laat de koekjes afkoelen op een rooster.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de koekjes bij een kop thee of als zoete traktatie bij een feestelijke gelegenheid. Wijnadvies:
Een lichtzoete dessertwijn, zoals een Muscat, past perfect bij de kruidige smaak van deze koekjes.
Serveer de koekjes bij een kop thee of als zoete traktatie bij een feestelijke gelegenheid. Wijnadvies:
Een lichtzoete dessertwijn, zoals een Muscat, past perfect bij de kruidige smaak van deze koekjes.
Voedingswaarden
Calories: 120 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 2 g | Vet: 6 g | Zout: 0.02 g | Sugar: 8 g