Spinazie-Fetabroodjes
Ingrediënten
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
- ½ ei
- Sesamzaadjes om te bestrooien
- Voor de vulling:
- 1 eetlepel olijfolie
- ¼ ui gesnipperd
- 1 teentje knoflook fijngehakt
- 200 g verse bladspinazie
- 125 g feta verbrokkeld
- ½ ei
- Gemalen peper en zout naar smaak
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220°C (boven-/onderwarmte) en haal het deeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de ui en knoflook tot de ui glazig is.
- Voeg de bladspinazie toe en bak mee totdat de spinazie is geslonken.
- Laat het mengsel uitlekken in een zeef en laat het vervolgens afkoelen.
- Meng de feta met het afgekoelde spinaziemengsel in een kom.
- Voeg het halve ei toe en breng op smaak met gemalen peper en zout.
- Meng alles goed door elkaar.
- Rol het deeg met het meegeleverde bakpapier uit op een bakplaat.
- Snijd het deeg één keer in de lengte doormidden en verdeel het spinaziemengsel over beide stukken deeg, waarbij je de randen vrijlaat.
- Bestrijk de randen met water.
- Vouw het deeg over de vulling en snijd elk stuk deeg in 3 stukken.
- Maak een paar insnijdingen aan de bovenkant van elk broodje voor een knapperig resultaat.
- Bestrijk het deeg met ei en bestrooi met sesamzaadjes.
- Bak in het midden van de oven gedurende 20-30 minuten, tot ze goudbruin zijn.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze spinazie-fetabroodjes passen goed bij een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc.Voedingswaarden
Calories: 250 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 9 g | Vet: 17 g | Zout: 0.8 mg | Sugar: 1 g