Spinazie-Fetabroodjes

Porties: 6
Voorbereidingstijd 25 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
  • ½ ei
  • Sesamzaadjes om te bestrooien
  • Voor de vulling:
  • 1 eetlepel olijfolie
  • ¼ ui gesnipperd
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 200 g verse bladspinazie
  • 125 g feta verbrokkeld
  • ½ ei
  • Gemalen peper en zout naar smaak

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220°C (boven-/onderwarmte) en haal het deeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast.
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de ui en knoflook tot de ui glazig is.
  • Voeg de bladspinazie toe en bak mee totdat de spinazie is geslonken.
  • Laat het mengsel uitlekken in een zeef en laat het vervolgens afkoelen.
  • Meng de feta met het afgekoelde spinaziemengsel in een kom.
  • Voeg het halve ei toe en breng op smaak met gemalen peper en zout.
  • Meng alles goed door elkaar.
  • Rol het deeg met het meegeleverde bakpapier uit op een bakplaat.
  • Snijd het deeg één keer in de lengte doormidden en verdeel het spinaziemengsel over beide stukken deeg, waarbij je de randen vrijlaat.
  • Bestrijk de randen met water.
  • Vouw het deeg over de vulling en snijd elk stuk deeg in 3 stukken.
  • Maak een paar insnijdingen aan de bovenkant van elk broodje voor een knapperig resultaat.
  • Bestrijk het deeg met ei en bestrooi met sesamzaadjes.
  • Bak in het midden van de oven gedurende 20-30 minuten, tot ze goudbruin zijn.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Deze spinazie-fetabroodjes passen goed bij een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc.

Voedingswaarden

Calories: 250 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 9 g | Vet: 17 g | Zout: 0.8 mg | Sugar: 1 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Hartige taart / Snack / Warme hapjes
Land van herkomst Internationaal
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch