Spinnenweb cupcakes
Ingrediënten
chocolade cupcakes :
- 150 g boter
- 150 g Suiker
- 1 Snufje zout
- Vanille extract
- 2 Eieren kamertemperatuur
- 160 g Bloem
- 30 g Cacaopoeder
- ½ TL Bakpoeder
- 100 g Chocolade druppels
eventueel
- Een beetje melk kamertemperatuur
Voor de afwerking:
- 200 gram bloemsuiker poedersuiker
- 2½ el water
- 50 gram chocolade gesmolten
Instructies
- Verwarm de oven voor p 175°C.
- Meng de boter met de suiker en het vanille extract tot een crèmige massa.
- Voeg 1 voor 1 de eieren toe en klop goed door.
- Meng de bloem met de cacao, het bakpoeder en de snuf zout en voeg dit beetje bij beetje toe.
- Neem een cupcake bakblik en doe er de cupcake papiertjes in.
- Vul de cupcakes door een ijsschep beslag in de vormpjes te doen.
- Bak ze in ca 20 minuutjes gaar.
- Doe de prikkertest. Laat de cupcakes afkoelen.
- Neem een kommetje en doe hierin de bloemsuiker.
- Voeg er het water bij en roer goed door totdat je geen klontertjes meer hebt.
- Zet het even aan de kant.
- Neem een spuitzakje en doe hierin de gesmolten chocolade.
- Knip een heel fijn puntje af.
- Leg nu op elke cupcake een lepel suikerglazuur.
- Daarop maak je met de chocolade 4 cirkeltjes.
- Neem een tandenstoker erbij en trek lijntjes vanaf het midden naar buiten toe zodat het spinnenweb ontstaat.
- Zet de cupcakes nog even koel weg zodat het glazuur iets uithardt.