Spinnenweb cupcakes

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

chocolade cupcakes :

  • 150 g boter
  • 150 g Suiker
  • 1 Snufje zout
  • Vanille extract
  • 2 Eieren kamertemperatuur
  • 160 g Bloem
  • 30 g Cacaopoeder
  • ½ TL Bakpoeder
  • 100 g Chocolade druppels

eventueel

  • Een beetje melk kamertemperatuur

Voor de afwerking:

  • 200 gram bloemsuiker poedersuiker
  • el water
  • 50 gram chocolade gesmolten

Instructies

  • Verwarm de oven voor p 175°C.
  • Meng de boter met de suiker en het vanille extract tot een crèmige massa.
  • Voeg 1 voor 1 de eieren toe en klop goed door.
  • Meng de bloem met de cacao, het bakpoeder en de snuf zout en voeg dit beetje bij beetje toe.
  • Neem een cupcake bakblik en doe er de cupcake papiertjes in.
  • Vul de cupcakes door een ijsschep beslag in de vormpjes te doen.
  • Bak ze in ca 20 minuutjes gaar.
  • Doe de prikkertest. Laat de cupcakes afkoelen.
  • Neem een kommetje en doe hierin de bloemsuiker.
  • Voeg er het water bij en roer goed door totdat je geen klontertjes meer hebt.
  • Zet het even aan de kant.
  • Neem een spuitzakje en doe hierin de gesmolten chocolade.
  • Knip een heel fijn puntje af.
  • Leg nu op elke cupcake een lepel suikerglazuur.
  • Daarop maak je met de chocolade 4 cirkeltjes.
  • Neem een tandenstoker erbij en trek lijntjes vanaf het midden naar buiten toe zodat het spinnenweb ontstaat.
  • Zet de cupcakes nog even koel weg zodat het glazuur iets uithardt.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Cupcakes / Muffins
Feestdagen etc Halloween / Herst