Spitskool-Brie Ovenschotel

 

Een rustieke houten tafel met een romige spitskool-brie ovenschotel, gebakken in een keramische ovenschaal met lagen gesmolten brie, aardappelpuree en geroerbakte spitskool, bestrooid met sesamzaad. Ernaast liggen verse spitskoolblaadjes, een klein stukje brie en een houten lepel.

Spitskool-Brie Ovenschotel

Hartige ovenschotel met spitskool, aardappelpuree en romige brie, op smaak gebracht met kruiden en sesamzaad.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Total time 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 kg aardappelen
  • 1 spitskool
  • 250 g brie
  • 4 tomaten
  • Basilicum
  • Gember
  • Oregano
  • Sesamzaad

Instructies

  • Snijd de spitskool fijn en roerbak in een wok.
  • Kook de aardappelen en maak er puree van.
  • Snijd de tomaten en brie in plakjes.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Doe een laag spitskool in een ovenschaal, leg er de helft van de brie op en weer een laag spitskool.
  • Leg de tomaat erop 1 en bestrooi met kruiden.
  • Schep hierop de aardappelpuree en strijk glad.
  • Verdeel de rest van de brie erover en strooi er sesamzaad over.
  • Zet de schaal minstens 30 minuten in de oven.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met een frisse salade.
Wijnadvies:
Een fruitige witte wijn, zoals een Gewürztraminer, of een lichte rode wijn, zoals een Pinot Noir.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 20 g | Vet: 25 g | Zout: 1 g | Sugar: 5 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Kaas / Ovenschotel
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Herfst / Winter
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch