Spitskool-Brie Ovenschotel
Hartige ovenschotel met spitskool, aardappelpuree en romige brie, op smaak gebracht met kruiden en sesamzaad.
Equipment
- pureestamper
Ingrediënten
- 1 kg aardappelen
- 1 spitskool
- 250 g brie
- 4 tomaten
- Basilicum
- Gember
- Oregano
- Sesamzaad
Instructies
- Snijd de spitskool fijn en roerbak in een wok.
- Kook de aardappelen en maak er puree van.
- Snijd de tomaten en brie in plakjes.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Doe een laag spitskool in een ovenschaal, leg er de helft van de brie op en weer een laag spitskool.
- Leg de tomaat erop 1 en bestrooi met kruiden.
- Schep hierop de aardappelpuree en strijk glad.
- Verdeel de rest van de brie erover en strooi er sesamzaad over.
- Zet de schaal minstens 30 minuten in de oven.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een frisse salade.
Wijnadvies:
Een fruitige witte wijn, zoals een Gewürztraminer, of een lichte rode wijn, zoals een Pinot Noir.
Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 20 g | Vet: 25 g | Zout: 1 g | Sugar: 5 g