Spliterwtenpuree met wortel en ui
Een rijke, zachte puree van spliterwten met wortel en ui, heerlijk bij vleesgerechten.
Ingrediënten
Instructies
- Snipper de uien en snijd de wortels in schijfjes.
- Smelt de helft van de boter in een pan en fruit de uien zonder ze te bruinen.
- Voeg de spliterwten, wortels, poedersuiker en kruidentuiltje toe.
- Giet er 2 liter kokend water over en voeg zout en peper toe.
- Laat 1,5 tot 2 uur zachtjes koken.
- Giet af en pureer de erwten door een zeef of met een pureepers.
- Zet de pan terug op laag vuur en meng de rest van de boter erdoor.
- Roer de melk erdoor en serveer warm.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Perfect als bijgerecht bij geroosterd vlees of een vegetarische maaltijd.
Wijnadvies:
Een volle rode wijn zoals een Bordeaux.
Voedingswaarden
Calories: 280 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 14 g | Vet: 9 g | Zout: 0.6 g | Sugar: 6 g