Stampot met vegetarsche balletjes

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • ½ groene kool
  • 1 ui
  • 4 eetlepel(s) oijfolie
  • 1 eetlepel(s) kerriepoeder
  • 1 pak aardappelpuree voor stamppot maggi 2 zakjes a 112 gr.
  • 2 schaaltjes vegetarische balletjes tivall
  • ½ zakje gemalen oude kaas a 150 gr.
  • zout
  • peper

Instructies

  • Kool schoonmaken en in reepjes snijden en wassen.
  • Ui pellen en snipperen.
  • In wok 3 el. olie verhitten.
  • Ui ca. 2 min. roerbakken.
  • Kool en kerrie toevoegen en nog ca. 5 min. meebakken.
  • 1 dl. water toevoegen en ca. 10 min. zachtjes koken.
  • Aardappelpuree bereiden volgens gebruiksaanwijzing.
  • Intussen in koekenpan met antiaanbaklaag rest van olie verhitten en balletjes ca. 5 min. bruin bakken.
  • Kaas en groentemengsel door aardappelpuree mengen.
  • Op smaak brengen met peper en zout.
  • Stampot serveren met vegetarische balletjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Stamppot / Vleesvervangers
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch