Stamppot Boerenkool met Makreel

Een bord met romige boerenkoolstamppot, gemengd met fijngesneden augurk en geserveerd met stukjes sappige, goudbruine makreel. De stamppot heeft een rijke groene kleur en een smeuïge structuur. Naast het bord liggen een vintage vork en mes, samen met een linnen servet op een rustieke houten tafel. Op de achtergrond staat een houten snijplank met extra gerookte makreel, een schaaltje fijngesneden augurk en verse boerenkoolbladeren. De warme, natuurlijke belichting benadrukt de robuuste en hartige smaken van dit winterse gerecht.

Stamppot Boerenkool met Makreel

Een hartige stamppot met boerenkool, aardappel, makreel en augurk, een heerlijke en voedzame maaltijd.
Porties: 2
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Total time 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 augurken
  • 150 ml melk
  • 200 gram gestoomde makreel
  • 600 gram aardappels
  • 750 gram boerenkool

Instructies

  • Schil de aardappelen en snijd in stukken.
  • Breng de aardappelen en boerenkool aan de kook in een bodempje water.
  • Kook ca.
  • 25 minuten gaar.
  • Breng de melk aan de kook.
  • Stamp de aardappelen en boerenkool fijn.
  • Maak er met hete melk een stamppot van.
  • Hak de augurken fijn.
  • Meng de augurken door de stamppot.
  • Verdeel de makreel in stukjes.
  • Leg de makreel op de stamppot.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer direct na bereiding.
Wijnadvies:
Droge witte wijn, zoals Sauvignon Blanc.

Voedingswaarden

Calories: 500 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 30 g | Vet: 20 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 5 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rijst / Stamppot / Vis
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Herfst / Winter
Geschikt voor Dieët: Zout arm