Stamppot Boerenkool met Makreel
Een hartige stamppot met boerenkool, aardappel, makreel en augurk, een heerlijke en voedzame maaltijd.
Ingrediënten
- 2 augurken
- 150 ml melk
- 200 gram gestoomde makreel
- 600 gram aardappels
- 750 gram boerenkool
Instructies
- Schil de aardappelen en snijd in stukken.
- Breng de aardappelen en boerenkool aan de kook in een bodempje water.
- Kook ca.
- 25 minuten gaar.
- Breng de melk aan de kook.
- Stamp de aardappelen en boerenkool fijn.
- Maak er met hete melk een stamppot van.
- Hak de augurken fijn.
- Meng de augurken door de stamppot.
- Verdeel de makreel in stukjes.
- Leg de makreel op de stamppot.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer direct na bereiding.
Wijnadvies:
Droge witte wijn, zoals Sauvignon Blanc.
Voedingswaarden
Calories: 500 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 30 g | Vet: 20 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 5 g