Stamppot Boerenkool met Romige Masala Saus en Krokante Spekjes

Porties: 4
Bereidingstijd: 35 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg AH Biologisch iets kruimige aardappel
  • 600 g diepvries biologische boerenkool
  • 200 g AH Biologisch gerookte spekreepjes
  • 250 ml biologische verse slagroom
  • 100 g biologische Parmigiano Reggiano
  • 1 el garam masala
  • 50 g biologische ongezouten roomboter
  • 1 el milde mosterd

Instructies

  • Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken.
  • Kook in 20 minuten gaar.
  • Voeg na 15 minuten de boerenkool toe.
  • Bak ondertussen de spekreepjes in een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur in 5-7 minuten krokant.
  • Schep de spekjes uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • Verwarm ondertussen de slagroom in een steelpan op middelhoog vuur.
  • Rasp de Parmezaanse kaas.
  • Roer de kaas, garam masala en peper door de slagroom.
  • Laat 6-8 minuten inkoken.
  • Giet de aardappelen en boerenkool af en stamp met de pureestamper tot een stamppot.
  • Voeg de boter en mosterd toe en roer tot de boter is gesmolten.
  • Schep de helft van de spekjes door de stamppot en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  • Verdeel de stamppot met de garam masala-roomsaus en de rest van de spekjes.
  • Serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Vegatip:

Vervang de spekjes door een vegavariant (daarmee is het recept niet meer glutenvrij).

Voedingswaarden

Calories: 775 kcal | koolhydraten: 55 g | Protein: 18 g | Vet: 55 g | Sugar: 2 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Stamppot / Varkensvlees
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij