Stamppot Boerenkool met Romige Masala Saus en Krokante Spekjes
Ingrediënten
- 1 kg AH Biologisch iets kruimige aardappel
- 600 g diepvries biologische boerenkool
- 200 g AH Biologisch gerookte spekreepjes
- 250 ml biologische verse slagroom
- 100 g biologische Parmigiano Reggiano
- 1 el garam masala
- 50 g biologische ongezouten roomboter
- 1 el milde mosterd
Instructies
- Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken.
- Kook in 20 minuten gaar.
- Voeg na 15 minuten de boerenkool toe.
- Bak ondertussen de spekreepjes in een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur in 5-7 minuten krokant.
- Schep de spekjes uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
- Verwarm ondertussen de slagroom in een steelpan op middelhoog vuur.
- Rasp de Parmezaanse kaas.
- Roer de kaas, garam masala en peper door de slagroom.
- Laat 6-8 minuten inkoken.
- Giet de aardappelen en boerenkool af en stamp met de pureestamper tot een stamppot.
- Voeg de boter en mosterd toe en roer tot de boter is gesmolten.
- Schep de helft van de spekjes door de stamppot en breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Verdeel de stamppot met de garam masala-roomsaus en de rest van de spekjes.
- Serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Vegatip:
Vervang de spekjes door een vegavariant (daarmee is het recept niet meer glutenvrij).Voedingswaarden
Calories: 775 kcal | koolhydraten: 55 g | Protein: 18 g | Vet: 55 g | Sugar: 2 g