Stamppot van wortel en koolrabi met rookworst

Stamppot van wortel en koolrabi met rookworst

Een winterse stamppot met een twist: wortel, koolrabi en een vegetarische rookworst, afgewerkt met knapperig gefrituurde uien voor een extra bite.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 dl melk
  • 2 bakjes AH Tivall rookworst 2 stuks
  • 2 uien
  • 250 g wortel
  • 3 lente-uitjes
  • 750 g aardappels afkokers
  • nootmuskaat
  • peper
  • zout

Instructies

  • Schil de aardappels, wortels en koolrabi en snijd in blokjes.
  • Pel de uien en snijd in dunne ringen.
  • Snijd de lente-uitjes in ringen.
  • Kook aardappels, wortel, koolrabi met zout in circa 20 minuten gaar.
  • Stamp het geheel met melk fijn tot een stamppot.
  • Roer de lente-uitjes erdoor.
  • Breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper.
  • Laat de stamppot al roerend goed doorwarmen.
  • Frituur de uiringen in olie knapperig en goudbruin.
  • Verwarm de rookworsten circa 8 minuten in heet water (niet koken).
  • Laat de rookworsten uitlekken.
  • Snijd de rookworsten in plakjes.
  • Verdeel de stamppot over vier borden.
  • Verdeel de worstplakjes en uiringen over de stamppot.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Garneer eventueel met wat extra lente-ui voor kleur en frisheid.
Wijnadvies:

Lekker met een lichte rode wijn zoals Pinot Noir of een fruitige Beaujolais.

Voedingswaarden

Calories: 540 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 18 g | Vet: 30 g | Zout: 2.1 g | Sugar: 6 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Groenten / Stamppot / Vleesvervangers / Voorgerechten
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Winter